Individuele begeleiding

Hoe het herstel begint…

Ben je aan het herstellen van een burn-out? Met rust nemen en weer geleidelijk starten merk je het eerste herstel. Zoals wat beter slapen, weer wat energie om een keer te sporten en je kunt weer een aantal taken doen. Je hebt goede moed dat het allemaal weer goed komt.

Stagnatie

Alleen na deze eerste periode van verbetering merk je dat je minder snel vooruit gaat dan je had gehoopt. En dat is niet zo raar. Want terwijl je terugkeert in het werkproces en een aantal dingen anders doet, loop je ook tegen dezelfde stressveroorzakers aan. Want na de eerste belangstelling van je leidinggevende vervallen jullie weer in dezelfde gesprekken en kom je opnieuw gefrustreerd de kamer van je baas uit. Naast bazen zijn ook veranderingen een aanleiding voor stress. Omdat je het als ambitieuze medewerker na de komst van kinderen het nu op twee terreinen heel goed wilt doen. Of je bent gevraagd voor een nieuwe rol waarbij je na een half jaar realiseert dat deze toch niet goed aansluit bij jouw talenten en interesses. Wanneer je na een paar weken rust of minder werken weer terug bent op het werk, ontdek je dat je baas, de werk-privé situatie, je eigen planningsprobleem of je nieuwe rol niet is veranderd. Ook durf je nog steeds geen ‘nee’ te zeggen. De aanleidingen voor langdurige stress vragen om een concrete aanpak.

Begrijpen en stapsgewijs oplossingen toevoegen

Na het eerste fysieke herstel is het een goed moment om inzicht te krijgen in hoe je hier gekomen bent en vooral hoe je er stapsgewijs weer uit komt. Je gaat snappen hoe jij op situaties reageert en wat je anders kunt doen. Je gaat nieuwe dingen leren en merkt dat je steeds meer grip krijgt op situaties en op je energie niveau.  Zo merk je dat je veel beter kunt schakelen en werk loslaten met een ‘afsluiting van de dag’. Ook kun je je planning zo maken dat jij het gedurende de dag zo veel mogelijk energie behoud of zelfs oplaadt! En je snapt dat het het bij een aantal verzoeken belangrijk is om ‘nee!’ te zeggen en gaat dit nu vaker doen.

Veerkracht vergroten en doorgroeien

Het goede nieuws is dat we allemaal over veerkracht beschikken. En dat we deze veerkracht zelfs kunnen versterken waarmee we doorgroeien. Veerkracht versterkende factoren zijn kunnen ontspannen, een gezonde leefstijl, met emoties om kunnen gaan, sociale steun, probleemoplossend vermogen en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Is het voor jou belangrijk om je herstel nu en concreet aan te pakken? Kies dan voor een coaching traject met als resultaat:

  • herkennen van je stress signalen, stressbronnen en je krachtbronnen
  • het monitoren van je stress en inspanningsbalans zodat je verder kunt opladen
  • oefeningen om fysiek, mentaal en emotioneel je veerkracht te vergroten
  • oplossingen bij je belangrijkste stressbron
  • nieuwe strategieën rondom werk plannen, samenwerken, grenzen stellen.

Hoe werkt het praktisch?

  • Een coachingstraject bestaat uit 8 tot 10 gesprekken (afhankelijk van de situatie).
  • Een kennismakingsgesprek en intake is gratis, we schrijven een voorstel met plan en offerte.
  • De sessies zijn in Wageningen en duren een uur tot vijf kwartier.
  • De tussentijd is gemiddeld eens in de drie weken.
  • Bij de sessies horen een hand-out en tussentijdse opdrachten.
  • De vergoeding per sessie bedraagt € 140,00 excl BTW
  • Bij het traject zijn ook een kennismaking en afronding met HR adviseur of leidinggevende (driegesprek) inbegrepen.

Ja, ik wil graag kennismaken